Reklama

Reklama

Risotto z rybą

Nie masz pomysłu na obiad? Przygotuj dla swojej rodziny risotto z rybą. Takie danie jest zdrowe i smakuje doskonale.

Składniki:


  • 100 g filetów rybnych
  • 50 g ryżu
  • 50 g włoszczyzny
  • pomidor
  • 2 łyżki zielonego groszku
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • cytryna
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki oliwy

Reklama


Przygotowanie:

1. Ryż ugotuj na miękko.

2. Warzywa umyj, obierz, ponownie opłucz i zetrzyj na tarce. Z pomidora zdejmij skórkę. Włoszczyznę, pomidora i zielony groszek gotuj w ok. 200 ml wody z oliwą przez ok. 15 minut.

3. Opłukane filety z ryby rozdrobnij i skrop sokiem z cytryny. Następnie włóż je do wywaru jarzynowego i gotuj do miękkości.

4. Do ryby i warzyw dodaj ryż oraz natkę pietruszki i wymieszaj.

5. Zapiekaj risotto w 200°C przez 30 min i posyp tartym serem.

Dowiedz się więcej na temat: risotto

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje