Risotto z rybą
Nie masz pomysłu na obiad? Przygotuj dla swojej rodziny risotto z rybą. Takie danie jest zdrowe i smakuje doskonale.
Składniki:
- 100 g filetów rybnych
- 50 g ryżu
- 50 g włoszczyzny
- pomidor
- 2 łyżki zielonego groszku
- 2 łyżki startego żółtego sera
- cytryna
- natka pietruszki
- 2 łyżki oliwy
Przygotowanie:
1. Ryż ugotuj na miękko.
2. Warzywa umyj, obierz, ponownie opłucz i zetrzyj na tarce. Z pomidora zdejmij skórkę. Włoszczyznę, pomidora i zielony groszek gotuj w ok. 200 ml wody z oliwą przez ok. 15 minut.
3. Opłukane filety z ryby rozdrobnij i skrop sokiem z cytryny. Następnie włóż je do wywaru jarzynowego i gotuj do miękkości.
4. Do ryby i warzyw dodaj ryż oraz natkę pietruszki i wymieszaj.
5. Zapiekaj risotto w 200°C przez 30 min i posyp tartym serem.