Rogaliki arachidowe
Najlepsze są kilkanaście minut po upieczeniu.

Składniki
Ciasto
- 55 dag mąki
- 1/2 łyżeczki soli
- 2,5 dag świeżych drożdży
- 7 dag cukru
- 200 ml mleka
- 10 dag masła
- 2 jajka
Masa
- 12 dag masła orzechowego
- 15 dag masy kajmakowej
- 15 dag kremu czekolad
- polewa czekoladowa
- garść orzeszków
Ciasto:1.Masło roztop. Do mleka wkrusz drożdże.Dodaj łyżkę cukru, 3 łyżki mąki, wymieszaj, odstaw.
2. Jajka zmiksuj z cukrem i solą, wlej rozczyn. Mieszając,dodawaj po trochu mąkę, a na koniec masło.Wyrób ciasto, odstaw, aż podwoi objętość.
Nadzienie:3. Nadzienie: dokładnie wymieszaj wszystkie podane składniki.
4. Ciasto krótko wyrób, podziel na 2 części. Rozwałkuj je na koła grubości 5 mm i potnij na 12 trójkątów. Nakładaj porcje masy, zwijaj rogaliki, mocno zlepiaj. Piecz ok. 15 min w 180ºC. Polej polewą, posyp orzeszkami.