Rolada indycza ze szpinakiem i orzechami

Rolada indycza ze szpinakiem i orzechami
Rolada indycza ze szpinakiem i orzechami123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 i 1/2 kg fileta z indyka
  • 30 dag świeżego szpinaku (ew. 1/2 op. mrożonego, ale wybierz całe liście, nie szpinak posiekany)
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • 10 dag sera typu parmezan
  • 5 suszonych pomidorów odsączonych z zalewy
  • 1/2 szkl. orzechów włoskich
  • 4 łyżki migdałów
  • chili w proszku
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • olej do posmarowania
6 porcji

Sposób przygotowania:

Najsmaczniejsze marynaty do drobiu

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?