Rolada korzenna z powidłami

Taka rolada smakuje wyśmienicie.
Taka rolada smakuje wyśmienicie. 123RF/PICSEL

Składniki na 16 porcji:

  • 2 łyżki mleka
  • 4 łyżki miodu
  • 1 jajko
  • 2 łyżki rumu
  • 300 g mąki pełnoziarnistej
  • 100 g cukru kryształu
  • pół opakowania proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki tłuczonych goździków
  • szczypta zmielonego ziela angielskiego
  • 1 jajko do posmarowania
  • 6 łyżek powideł śliwkowych
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka skórki z cytryny
  • 2 łyżki rumu
  • 40 g grubo posiekanych orzechów włoskich
  • 30 g drobno pokrojonych fig
Życie na Gorąco
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?