Rolada nadziewana

Przygotuj i podaj gościom. Będą zachwyceni!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Warzywa bez rozmrażania włóż do garnka. Zalej posoloną wodą i ugotuj na półtwardo. Odcedź, osącz i wystudź. Filet opłucz, wytrzyj i rozetnij na płat. Mięso rozbij,natrzyj sokiem cytrynowym. Oprósz solą i pieprzem. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Usmaż na szklisto na łyżce masła. Ugotowane warzywa wymieszaj z podsmażoną cebulą i czosnkiem. Połącz z twarogiem. Przypraw solą i pieprzem. Farsz rozsmaruj na mięsie, zwiń. Roladę zepnij wykałaczkami.W brytfance rozgrzej resztę masła, szybko obsmaż na nim roladę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C. Piecz 90 minut. Na 20 minut przed końcem pieczenia wierzch rolady posmaruj miodem wymieszanym ze słodką papryką.

Rożki francuskie z serem - świetne przekąski!Interia Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas