Rolada nadziewana
Przygotuj i podaj gościom. Będą zachwyceni!

Składniki
- 1 i 1/2 kg fileta z indyka
- 40 dag mieszanki mrożonych warzyw:
- np. marchewki, papryki, fasolki szparagowej
- 6 łyżek mielonego twarogu
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka miodu lipowego
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól, pieprz
6 osób
Sposób przygotowania
Warzywa bez rozmrażania włóż do garnka. Zalej posoloną wodą i ugotuj na półtwardo. Odcedź, osącz i wystudź. Filet opłucz, wytrzyj i rozetnij na płat. Mięso rozbij,natrzyj sokiem cytrynowym. Oprósz solą i pieprzem. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Usmaż na szklisto na łyżce masła. Ugotowane warzywa wymieszaj z podsmażoną cebulą i czosnkiem. Połącz z twarogiem. Przypraw solą i pieprzem. Farsz rozsmaruj na mięsie, zwiń. Roladę zepnij wykałaczkami.W brytfance rozgrzej resztę masła, szybko obsmaż na nim roladę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C. Piecz 90 minut. Na 20 minut przed końcem pieczenia wierzch rolady posmaruj miodem wymieszanym ze słodką papryką.