Reklama

Reklama

Rolada z burakami i śledziem

Efektowna rolada, która będzie hitem każdej imprezy. Co więcej, przygotujesz ją w niespełna pół godziny.

Czas przyrządzenia: ok. 25 min
Składniki dla: 12 porcji

Składniki

  • 2 ugotowane buraki
  • 20 dag serka śmietankowego
  • 1 cebula
  • kilka gałązek koperku
  • 1/2 słoika korniszonów
  • 2-3 płaty śledziowe
  • 1 długa bagietka
  • sól, pieprz
  • śmietana

Sposób przygotowania:

1. Ugotowane i obrane buraki zetrzyj na tarce. Wymieszaj z 2 łyżkami serka oraz 1-2 łyżkami śmietany. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Cebulę obierz i posiekaj. Opłucz i poszatkuj drobno koperek. Pozostały serek utrzyj z łyżką śmietany. Dodaj cebulę, koperek oraz sól i pieprz do smaku.

2. Bagietkę (lub dwie mniejsze) przekrój wzdłuż, nie rozcinając do końca. Rozsmaruj pastę buraczaną. Na nią nałóż pastę z serka. Rozłóż korniszony oraz osączone płaty śledziowe. Złóż bagietkę, schłodź. Pokrój w plasterki.


Świat kobiety
Dowiedz się więcej na temat: rolada | śledzie

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje