Rolada z farszem

Soczysta pieczeń na obiad.

Pieczeń z rozmarynem
Pieczeń z rozmarynem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj i osusz. Z jednej strony natrzyj je szałwią, szczyptą soli i płaską łyżeczką pieprzu. Zwiń i włóż do lodówki. 

2. Masło rozpuść, wymieszaj z rzeżuchą, kiełkami, parmezanem i bułką. Masą po - smaruj mięso po posolonej stronie. Ułóż wzdłuż gałązkę rozmarynu i zwiń w ścisłą roladę. Owiń boczkiem i obwiąż nitką. 

3 .Warzywa oczyść, opłucz, pokrój i ułóż w brytfance. Skrop je oliwą. Ułóż roladę, przykryj i piecz w 180 st. C przez 1 godzinę. Odkryj, piecz jesz - cze 15 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno, z pieczonymi warzywami.

Roladki z tortilli z łososiemInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas