Rolada z farszem
Soczysta pieczeń na obiad.
Sposób przygotowania
1. Mięso umyj i osusz. Z jednej strony natrzyj je szałwią, szczyptą soli i płaską łyżeczką pieprzu. Zwiń i włóż do lodówki.
2. Masło rozpuść, wymieszaj z rzeżuchą, kiełkami, parmezanem i bułką. Masą po - smaruj mięso po posolonej stronie. Ułóż wzdłuż gałązkę rozmarynu i zwiń w ścisłą roladę. Owiń boczkiem i obwiąż nitką.
3 .Warzywa oczyść, opłucz, pokrój i ułóż w brytfance. Skrop je oliwą. Ułóż roladę, przykryj i piecz w 180 st. C przez 1 godzinę. Odkryj, piecz jesz - cze 15 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno, z pieczonymi warzywami.