Reklama

Reklama

Rolada z farszem

Soczysta pieczeń na obiad.

Składniki

  • 1 kg łopatki cielęcej
  • 2-3 łyżki rzeżuchy
  • 5 dag kiełków słonecznika
  • 4 łyżki tartego parmezanu
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki masła
  • 10 dag wędzonego boczku w plasterkach
  • warzywa do pieczenia: 2-3 małe pomidory
  • 2 cebulki
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 bakłażana
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu
  • 1 łyżeczka suszonej szałwii
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj i osusz. Z jednej strony natrzyj je szałwią, szczyptą soli i płaską łyżeczką pieprzu. Zwiń i włóż do lodówki. 

2. Masło rozpuść, wymieszaj z rzeżuchą, kiełkami, parmezanem i bułką. Masą po - smaruj mięso po posolonej stronie. Ułóż wzdłuż gałązkę rozmarynu i zwiń w ścisłą roladę. Owiń boczkiem i obwiąż nitką. 

3 .Warzywa oczyść, opłucz, pokrój i ułóż w brytfance. Skrop je oliwą. Ułóż roladę, przykryj i piecz w 180 st. C przez 1 godzinę. Odkryj, piecz jesz - cze 15 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno, z pieczonymi warzywami.

Reklama

Naj

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje