Rolada z indyka

Wyśmienita propozycja obiadowa.

Rolada z indyka
Rolada z indyka123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Szpinak przebierz, opłucz, osącz na sitku. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dołóż liście szpinaku. Smaż 3-4 minuty. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz gałką. Filet z indyka umyj, osusz. Rozetnij na duży płat. Mię- so lekko rozbij. Oprósz z obu stron solą, chili i pieprzem. Pomidory potnij na kawałki. Na mięsie rozsmaruj farsz szpinakowy. Rozłóż suszone pomidory. Posyp połową tartego parmezanu. Ciasno zwiń. Obwiąż nitką albo zepnij wykałaczkami, aby rolada nie rozpadła się podczas pieczenia. Roladę posmaruj olejem. Włóż do brytfanki. Piecz przez godzinę w 190 st. C (góra i dół). Pozostały parmezan wymieszaj z orzechami. Ułóż na wierzchu rolady ok. 15 minut przed końcem pieczenia.

Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas