Rolada z kremem

Taka rolada rozpływa się w ustach!
Taka rolada rozpływa się w ustach! 123RF/PICSEL

Składniki na 10-12 porcji:

  • 5 białek l 23 dag cukru
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki kakao
  • ½ łyżeczki białego octu winnego lub soku z cytryny
  • szczypta soli
  • 25 dag serka mascarpone
  • 200 ml śmietanki kremówki 30 proc.
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3-4 łyżki dżemu, np. malinowego lub wiśniowego albo świeże owoce
  • 1 łyżka oleju
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2-3 łyżki płatków migdałowych

Przygotowanie:

Świat & Ludzie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?