Rolada z kremem i bezą
Białka ubij z solą. Dodaj cukier, żółtka, obie mąki.
Składniki na 8 porcji:
Ciasto:
- jajka
- 3 dag mąki pszennej
- 3 dag mąki ziemniaczanej
- 8 dag cukru
- szczypta soli
Krem:
- 35 dag serka mascarpone
- 4 łyżki cukru pudru
Sposób przygotowania:
1. Białka ubij z solą. Dodaj cukier, żółtka, obie mąki. Zmiksuj. Masę wylej na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C. Gorący biszkopt przykryj ścierką i zwiń.
2. Serek zmiksuj z cukrem i podziel na 2 części. Do jednej dodaj kakao. Roladę posmaruj kremami, zwiń. Resztą kremu posmaruj wierzch, posyp bezami i czekoladą.
Czas przygotowania: ok. godziny