Reklama

Reklama

Roladki caprese w podpieczonej cukinii

Na przystawkę lub przekąskę.

Składniki

  • 2 cukinie
  • sól
  • oliwa
  • 25 dag mozzarelli
  • 30 dag pomidorków koktajlowych
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • garść świeżej bazylii
  • pęczek szczypiorku
  • krem balsamiczny

Sposób przygpotowania

1. Cukinie pokrój wzdłuż na plastry i oprósz solą. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj oliwą. Piecz 30 minut w temp. 180°C. 

2. Mozzarellę pokrój. Pomidorki przekrój, posyp solą, pieprzem i ziołami. Na plastrach cukinii ułóż ser, bazylię i pomidorki. Zawiń, zepnij wykałaczką i zwiąż szczypiorkiem. Skrop kremem balsamicznym. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje