Roladki drobiowe z pieczarkami

Brak pomysłu na obiad? Oto rozwiązanie

Roladki nadziewane
Roladki nadziewane123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Pierś pokrój, rozbij, przypraw. Boczek i kilka pieczarek pokrój, podsmaż z koperkiem na maśle. Farsz układaj na mięsie, zwiń. Obtocz w mące, smaż. Przełóż do brytfanki. 

2. Makaron ugotuj, przelej zimną wodą. Pieczarki i cebule drobno pokrój, podsmaż na oleju. Dodaj śmietanę, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Duś kilka chwil. Sosem z pieczarkami zalej roladki. Zapiekaj 30 minut w temp. 180 st. C. Danie podawaj posypane posiekaną natką.

Jak zrobić pieczeń rzymską?Interia Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas