Roladki drobiowe z pieczarkami
Brak pomysłu na obiad? Oto rozwiązanie

Składniki
- roladki
- pierś kurczaka
- 15 dag boczku wędzonego
- koperek
- łyżka masła
- pół szklanki mąki
- olej
- sól
- pieprz
- sos
- 30 dag makaronu muszelki
- 40 dag pieczarek
- 2 cebule
- olej
- pół szklanki śmietany
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól
- pieprz
4 osób
Sposób przygotowania
1. Pierś pokrój, rozbij, przypraw. Boczek i kilka pieczarek pokrój, podsmaż z koperkiem na maśle. Farsz układaj na mięsie, zwiń. Obtocz w mące, smaż. Przełóż do brytfanki.
2. Makaron ugotuj, przelej zimną wodą. Pieczarki i cebule drobno pokrój, podsmaż na oleju. Dodaj śmietanę, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Duś kilka chwil. Sosem z pieczarkami zalej roladki. Zapiekaj 30 minut w temp. 180 st. C. Danie podawaj posypane posiekaną natką.