- po 1/2 kg ziemniaków i marchwi,
- 2 duże pory,
- łyżka masła, pieprz, pęczek szczypiorku, tłuszcz do formy,
- 50 dag startego żółtego sera,
- 2 łyżki śmietanki kremówki,
- 1/4 litra mleka. Ziemniaki i marchew obrać, pokroić w kostkę, gotować około 15 minut. Pory oczyścić, po czym blanszować je około 3 minuty.
Warzywa odcedzić. Ziemniaki zmiksować z letnim mlekiem, masłem i przyprawami. Zmieszać je ze szczypiorkiem i 3 łyżkami kostek marchewki. Marchewkę pokroić. Na liściach porów układać plastry marchwi i masę ziemniaczaną. Zwinąć w roladki, ułożyć w naczyniu, posypać serem. Zapiec.
1 porcja: 250 kcal
Czas przygotowania: 40 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!