Roladki warzywne
Wegetariańska zapiekanka.

Składniki na 6 porcji:
- po 1/2 kg ziemniaków i marchwi, - 2 duże pory, - łyżka masła, pieprz, pęczek szczypiorku, tłuszcz do formy, - 50 dag startego żółtego sera, - 2 łyżki śmietanki kremówki, - 1/4 litra mleka.
Przygotowanie:
Ziemniaki i marchew obrać, pokroić w kostkę, gotować około 15 minut. Pory oczyścić, po czym blanszować je około 3 minuty. Warzywa odcedzić. Ziemniaki zmiksować z letnim mlekiem, masłem i przyprawami. Zmieszać je ze szczypiorkiem i 3 łyżkami kostek marchewki. Marchewkę pokroić. Na liściach porów układać plastry marchwi i masę ziemniaczaną. Zwinąć w roladki, ułożyć w naczyniu, posypać serem. Zapiec. 1 porcja: 250 kcal Czas przygotowania: 40 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!