Reklama

Reklama

Roladki warzywne z wędliną

Gotowe już w 20 minut!

Składniki:

●duży ogórek wężowy (albo 2 mniejsze)

Reklama

●ok. 400 g wędliny (drobiowej lub chudej szynki) w plastrach

●pęczek rzodkiewki

Przygotowanie:

1. Ogórek dokładnie umyj i osusz, a następnie pokrój wzdłuż na cienkie plasterki (wygodnie można zrobić to obieraczką do warzyw). Następnie umyj i bardzo drobno posiekaj rzodkiewki.

2. Na plasterkach ogórka połóż plasterki wędliny i zwiń w zgrabne roladki (możesz również osobno zwinąć wędlinę i owinąć ją ogórkiem). Zepnij wykałaczkami. Roladki ułóż na talerzu i posyp obficie drobno posiekaną rzodkiewką dla ozdoby.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje