Roladki warzywne z wędliną

Gotowe już w 20 minut!

Roladki - pomysł na pyszną przystawkę
Roladki - pomysł na pyszną przystawkę123RF/PICSEL

Składniki:

●duży ogórek wężowy (albo 2 mniejsze)

●ok. 400 g wędliny (drobiowej lub chudej szynki) w plastrach

●pęczek rzodkiewki

Przygotowanie:

1. Ogórek dokładnie umyj i osusz, a następnie pokrój wzdłuż na cienkie plasterki (wygodnie można zrobić to obieraczką do warzyw). Następnie umyj i bardzo drobno posiekaj rzodkiewki.

2. Na plasterkach ogórka połóż plasterki wędliny i zwiń w zgrabne roladki (możesz również osobno zwinąć wędlinę i owinąć ją ogórkiem). Zepnij wykałaczkami. Roladki ułóż na talerzu i posyp obficie drobno posiekaną rzodkiewką dla ozdoby.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas