Roladki wołowe

Roladki wołowe związuj specjalną nitką do mięs. Nie używaj zwykłego sznurka.

Czas przyrządzenia: 3 godziny
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 1 kg udźca lub łopatki wołowej
  • pieprz
  • 10 dag serka mielonego
  • papryka
  • 2 czerwone cebule
  • 10 dag pomidorów suszonych
  • łyżka masła klarowanego
  • papryczka chili
  • 2 suszone
  • podgrzybki
  • ząbek czosnku
  • liść laurowy
  • łyżeczka musztardy
  • sól
  • 1-2 łyżeczki mąki
  • ziemniaczanej

Sposób przygotowania

1. Mięso pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Posyp pieprzem i posmaruj serkiem. Paprykę i jedną cebulę pokrój w paski i ułóż na mięsie. Dodaj pomidory suszone, pokrojone w paski. Całość mocno zwiń i obwiąż nitką lub zepnij wykałaczkami.  

2. Rozgrzej masło klarowane, podsmaż zrazy. Przełóż je do garnka z drobno posiekaną cebulą, papryczką chili, grzybami i czosnkiem. Dodaj listek laurowy. 

3. Zalej gorącą wodą i gotuj ok. 2 godzin. Pod koniec gotowania dodaj musztardę i posól. Zagęść mąką ziemniaczaną wymieszaną w zimnej wodzie. 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje