Roladki wołowe

Roladki wołowe związuj specjalną nitką do mięs. Nie używaj zwykłego sznurka.

Roladki wołowe
Roladki wołowe123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mięso pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Posyp pieprzem i posmaruj serkiem. Paprykę i jedną cebulę pokrój w paski i ułóż na mięsie. Dodaj pomidory suszone, pokrojone w paski. Całość mocno zwiń i obwiąż nitką lub zepnij wykałaczkami.  

2. Rozgrzej masło klarowane, podsmaż zrazy. Przełóż je do garnka z drobno posiekaną cebulą, papryczką chili, grzybami i czosnkiem. Dodaj listek laurowy. 

3. Zalej gorącą wodą i gotuj ok. 2 godzin. Pod koniec gotowania dodaj musztardę i posól. Zagęść mąką ziemniaczaną wymieszaną w zimnej wodzie.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas