Roladki z boczkiem

Gołąbki w sosie
Gołąbki w sosie123RF/PICSEL

Składniki

  • 12 liści kapusty
  • 40 dag mięsa z królika lub kurczaka
  • 20 dag chudego wędzonego boczku
  • 1 torebka ryżu
  • 1 duża cebula
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • suszone zioła: majeranek, lubczyk, oregano
  • sól
  • pieprz
  • olej

- sos

  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania

Gołąbki z młodej kapustyTV InteriaTV Interia
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?