Roladki z boczku

Aktualizacja

Roladki z boczku to prosta i efektowna przekąska, która zachwyci nawet największych przeciwników szpinaku. Wykonać ją jest bardzo łatwo, a cały proces zajmuje mniej niż pół godziny. Roladki z boczku nadają się na każdą okazję!

Zapiekane roladki z boczku. Gratka dla lubiących mięso
Zapiekane roladki z boczku. Gratka dla lubiących mięso123RF/PICSEL

Roladki z boczku - przygotowanie

Szpinak dusić na patelni z łyżką śmietany i serem feta. Gdy ser się rozpuści, wsypać garść tłuczonych orzechów, wymieszać. Gotowy farsz podkręcić świeżo wyciśniętym z praski czosnkiem.

Na boczek nakładać farsz, zawijać w roladki. Spinać wykałaczką, aby nie otwarły się w trakcie pieczenia. Układać ciasno w naczyniu żaroodpornym.

Całość oprószyć parmezanem, zapiekać 5- 10 minut w 180 stopniach z termoobiegiem lub w 200 stopniach bez.

Sprawdź też:

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Sernik z ziemniakamiPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas