Reklama

Reklama

Roladki z boczku

Roladki z boczku to prosta i efektowna przekąska, która zachwyci nawet największych przeciwników szpinaku. Wykonać ją jest bardzo łatwo, a cały proces zajmuje mniej niż pół godziny. Roladki z boczku nadają się na każdą okazję!


Czas przyrządzenia: 15 minut

Składniki

  • 8-10 grubych plastrów boczku
  • pół opakowania mrożonego szpinaku
  • garść obranych orzechów włoskich
  • śmietana
  • czosnek
  • ser typu feta
  • pieprz, sól
  • tarty parmezan

Roladki z boczku - przygotowanie

Szpinak dusić na patelni z łyżką śmietany i serem feta. Gdy ser się rozpuści, wsypać garść tłuczonych orzechów, wymieszać. Gotowy farsz podkręcić świeżo wyciśniętym z praski czosnkiem.

Na boczek nakładać farsz, zawijać w roladki. Spinać wykałaczką, aby nie otwarły się w trakcie pieczenia. Układać ciasno w naczyniu żaroodpornym.

Całość oprószyć parmezanem, zapiekać 5- 10 minut w 180 stopniach z termoobiegiem lub w 200 stopniach bez.

Sprawdź też:

Warzywa i kurczak w curry

Reklama

Roladki z kurczaka ze śliwką

Prosty kurczak


Zobacz także:




INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: boczek | Roladki z boczku | przystawka | przekąska

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy