Roladki z brokułami
Kolorowo i smacznie
Sposób przygotowania
1. Brokuł podziel na różyczki, zalej je wrzątkiem. Szpinak rozmroź w garnku, dodaj pokruszony ser feta, masło, wyciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Duś 5 minut. Brokuł osącz, rozgnieć widelcem. Paprykę umyj, oczyść, potnij w kostkę. Rozdrobnione warzywa domieszaj do szpinaku, zdejmij garnek z ognia.
2. Mięso umyj i osusz, oprósz solą i pieprzem. Delikatnie rozbij tłuczkiem. Posmaruj z każdej strony cieniutko olejem. Rozprowadź po porcji zielonego farszu i zwiń w ścisłą roladkę. Obtocz w bułce wymieszanej z parmezanem.
3. Blachę wyłóż pergaminem, posmaruj olejem. Ułóż roladki, piecz je w 170 st. C przez 25 minut. Zwiększ temperaturę do 190 st. C i piecz, aż mięso równomiernie się zrumieni.