Roladki z grilla
Z indyka.
Składniki na 54 porcje:
- 2 ząbki czosnku
- 2 cukinie
- 2-3 czerwone papryki
- 7 łyżek oleju
- Sól, pieprz
- 300 g ananasa
- Pęczek pietruszki
- 30 g parmezanu
- 6 plastrów z filetu z indyka
- 2 łyżki czerwonego pesto
- 1 łyżeczka curry
Przygotowanie:
Grill (z przykrywą) rozgrzać. Czosnek drobno posiekać. Cukinie pokroić w plastry, paprykę na kawałki. Warzywa umieścić w misce, dodać 3 łyżki oliwy, sól, pieprz, i czosnek, wymieszać.
Ananasa pokroić w cienkie plasterki. Natkę zmiksować z olejem, dodać starty parmezan, posolić. Mięso rozbić, oprószyć solą i pieprzem. 4 kawałki posmarować czerwonym pesto i pesto zrobionym z pietruszki, dwa pozostałe obłożyć ananasem i oprószyć curry. Zawinąć rolady i spiąć wykałaczkami. Warzywa ułożyć na tackach do grillowania. Mięso grillować najpierw 5-6 minut, a następnie, wraz z warzywami, grillować pośrednio przez 10-15 minut. Mięso zdjąć, roladki pokroić i podawać z warzywami.