Roladki z indyka z sałatką ogórkowo-paprykową
Pyszna przekąska.
- po pęczku szczypiorku i pietruszki
- 350 g chudego twarożku
- sól, pieprz
- cukier
- 160 g plastrów filetu z indyka
- 2 ogórki sałatkowe
- żółta papryka
- mała sałatka
- 5 łyżek octu balsamicznego
- 5 łyżek oleju
Przygotowanie:
Zioła posiekać, wymieszać z twarożkiem, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Plasterki indyka przekroić wzdłuż i układać jeden na drugim, nakładać po łyżeczce twarożku i zrolować. Ogórki pokroić w cienkie plastry, paprykę pokroić w cienkie paski. Sałatę potargać na mniejsze kawałki. Ocet doprawić solą, pieprzem i cukrem, zmieszać z olejem. Warzywa wymieszać z sosem, podawać z roladkami.