Reklama

Reklama

Roladki z pieczarkami

Pyszne i soczyste mięso


Składniki

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
  • 8 plasterków chudego wędzonego boczku
  • 8 większych pieczarek
  • 10 dag twarożku śmietankowego
  • 1 szalotka
  • 2–3 łyżki oleju
  • ziołowa przyprawa do drobiu
  • sól, pieprz
  • suszony tymianek

Sposób przygotowania

Reklama

Mięso opłucz, wytrzyj. Każdy filet rozetnij na płat. Tak przygotowane piersi kurczaka natrzyj solą, pieprzem oraz przyprawą do drobiu. Przykryj folią, włóż do lodówki. Szalotkę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej łyżeczkę oleju. Zeszklij na nim szalotkę. Dołóż pieczarki. Smaż razem, aż wyparuje cały płyn. Przestudź, wymieszaj z twarożkiem. Przypraw solą, pieprzem i suszonym tymiankiem. Farsz pieczarkowy rozsmaruj na mięsie. Ciasno zwiń. Każdą roladkę owiń 2 plasterkami boczku, zepnij wyka- łaczkami, by roladki nie rozpadły się podczas smażenia. Na patelni rozgrzej pozostały olej. Włóż przygotowane roladki, smaż 12-15 minut. Często obracaj, aby mię- so zrumieniło się ładnie ze wszystkich stron. Podawaj np. z grubym makaronem i surówką. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje