Reklama

Roladki z pieczarkami i mozzarellą

Idealne na lunch albo kolację.

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 12 plasterków boczku wędzonego
  • 2 łyżki oliwy
  • 12 dużych pieczarek
  • słoik suszonych pomidorów
  • 30 dag twardej mozzarelli
  • pęczek natki pietruszki
  • ulubione zioła

Sposób przygotowania

1. Pieczarki umyj, obierz, a następnie pokrój na mniejsze kawałki. Krótko podsmaż na oliwie. Suszone pomidory osącz z zalewy. Następnie pokrój na paski. Ser potnij w kostki szerokości plastra boczku. Natkę pietruszki umyj, posiekaj. Wszystkie składniki poza serem dobrze ze sobą wymieszaj. 

2. Na każdym plasterku boczku układaj porcję nadzienia. Na nim umieść słupek z sera. Zroluj dość ściśle, a na końcu zepnij wykałaczką, by farsz nie wypadał. Umieść w naczyniu żaroodpornym. Piecz 20 minut w temp. 180°C. Podawaj na ciepło, gdy ser jest rozpuszczony. 

Reklama

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama