Reklama

Rollsy z cukinii z serkiem

Smaczna i prosta w przygotowaniu przekąska.

Składniki

  • młode cukinie – 2 sztuki
  • oliwa – 1 łyżka
  • serek śmietankowy z jogurtem Milandia od OSM Piątnica - 1 sztuka
  • wędlina dojrzewająca – ok. 16 plasterków
  • oliwki zielone
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Cukinię pokroić wzdłuż  w cienkie plasterki, posmarować z obu stron w oliwą, następnie oprószyć solą i pieprzem. Tak przygotowane plasterki przełożyć do blaszki i upiec w rozgrzanym do 220°C  piekarniku, żeby zmiękły (mogą się lekko zrumienić). Następnie wyłożyć z piekarnika i wystudzić. Każdy plasterek posmarować serkiem, położyć plasterek wędliny dojrzewającej, oliwkę i delikatnie zrolować.

Smacznego!

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama