Rollsy z cukinii z serkiem
Smaczna i prosta w przygotowaniu przekąska.

Składniki
- młode cukinie – 2 sztuki
- oliwa – 1 łyżka
- serek śmietankowy z jogurtem Milandia od OSM Piątnica - 1 sztuka
- wędlina dojrzewająca – ok. 16 plasterków
- oliwki zielone
- sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Cukinię pokroić wzdłuż w cienkie plasterki, posmarować z obu stron w oliwą, następnie oprószyć solą i pieprzem. Tak przygotowane plasterki przełożyć do blaszki i upiec w rozgrzanym do 220°C piekarniku, żeby zmiękły (mogą się lekko zrumienić). Następnie wyłożyć z piekarnika i wystudzić. Każdy plasterek posmarować serkiem, położyć plasterek wędliny dojrzewającej, oliwkę i delikatnie zrolować.
Smacznego!
Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy