Różany ogród

Wyjątkowy deser!

Składniki:

  • 4 jajka
  • 4 łyżki mąki tortowej
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 8 łyżek cukru
  • 600 ml bitej śmietany
  • 6 łyżek cukru
  • 3 śmietan-fixy
  • 2 łyżki wody różanej
  • płatki róży do dekoracji

Przygotowanie:

1. Białka oddziel od żółtek. Ubij je na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dalej miksując, dodawaj po łyżce cukru, a następnie po jednym żółtku. Mąki przesiej do masy, wymieszaj delikatnie łyżką. Ciasto wlej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Wystudź w uchylonym piekarniku.

Reklama

2. Wyjmij biszkopt z formy wraz z papierem. Przekrój w poprzek na 3 części. Śmietanę ubij z 6 łyżkami cukru, dodaj wodę różaną, śmietan- fixy. Zmiksuj. Masą przełóż warstwy biszkoptów oraz posmaruj wierzch ciasta, posyp płatkami róży.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje