Reklama

Reklama

Rozgrzewająca zupa pomidorowa

Z dodatkiem grzanek i aromatycznych przypraw będzie idealnym wyborem na jesienny obiad.

Składniki

  • włoszczyzna
  • 2 puszki pomidorów krojonych
  • przecier pomidorowy
  • kawałek imbiru
  • 3 ząbki czosnku
  • gęsta śmietana
  • 3 kromki chleba tostowego
  • sól, pieprz,
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania

Ugotować bulion na włoszczyźnie, dodać do wywaru pomidory, przecier. Gotować pod przykryciem na małym ogniu. Po około 15 minutach odstawić do ostygnięcia. Zupę zmiksować blenderem, dodać szklankę śmietany, łyżkę oliwy z oliwek, przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz starty imbir. Chleb pokroić na małe kawałki, podsmażyć na oliwie. Zupę przeleć do miseczek, dodać grzanki i udekorować natką.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje