Reklama

Reklama

Rozgrzewający gulasz

Idealne danie, które pomaga się rozgrzać! Zrobisz go bez wysiłku i masz z głowy obiad na dwa dni.

Składniki

  • 1 kg fileta z indyka,
  • 4 marchewki,
  • 2 cebule,
  • zioła,
  • olej,
  • sól i pieprz,
  • ziele angielskie,
  • liść laurowy,
  • 4 cm korzenia imbiru,
  • koncentrat pomidorowy,
  • łyżeczka masła.

Filet płuczemy, kroimy na małe kosteczki, lekko podsmażamy na oleju. Do rondla nalewamy wody, wkładamy mięso i przyprawy, dusimy do miękkości. Marchew płuczemy, kroimy na wąskie krążki. Cebulę siekamy i lekko podsmażamy na maśle. Gdy mięso z indyka będzie prawie miękkie, dodajemy marchew i cebulę i nadal dusimy. Doprawiamy do smaku, podajemy z ziemniakami lub kluseczkami i surówką. Opcjonalnie można dodać łyżkę słodkiej śmietanki do sosu.

Dowiedz się więcej na temat: gulasz

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje