Reklama

Reklama

Rozgrzewający rosół z imbirem

Rosół jest zupą, którą zna cały świat. Prosty bulion mięsno-warzywny to nie tylko solidna porcja zdrowia, ale przede wszystkim wyborny smak. Sam wywar można łatwo odmieniać - wystarczy parę dodatków, by zwykły niedzielny rosół nabrał niesamowitego aromatu. Tym razem mamy dla was przepis na rozgrzewającą wersję z imbirem. Dzięki dodaniu tego wyjątkowego korzenia, nabierze charakterystycznego, lekko pikantnego charakteru. Będziecie nim zachwyceni!

Składniki

  • 200 g pieczarek
  • zestaw rosołowy drobiowy
  • włoszczyzna
  • kawałek świeżego imbiru
  • łyżeczka suszonego imbiru
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie wywaru nie jest wcale trudne. Zobacz:

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: rosół | bulion | imbir

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje