Różowy kopiec z malinami

Różowy kopiec z malinami
Różowy kopiec z malinami123RF/PICSEL

Składniki

- masa:

  • 400 ml schłodzonej śmietany kremówki 36 proc.
  • 40 dag naturalnego jogurtu
  • 30 dag mrożonych malin
  • 10 dag cukru pudru
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

- dodatkowo:

  • 1 op. podłużnych biszkoptów
  • 3 łyżki soku malinowego
  • 200 ml schłodzonej śmietany kremówki 36 proc.
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 1 op. zagęstnika do śmietany typu śmietan-fix
  • ok. 30 małych bezików (najlepiej różowych)
6 porcji

Sposób przygotowania:

Rady cukiernika

Leciutkie domowe beziki - łatwy przepis

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?