Reklama

Reklama

Różyczki z jabłkiem

Taki deser nie dość, że wygląda apetycznie to jeszcze smakuje wyśmienicie!

Składniki

  • 2 jabłka
  • sok z połowy cytryny
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • cukier puder
  • 3 łyżki konfitury morelowej

Sposób przygotowania

1. Jabłka umyj. Przekrój na pół i wytnij gniazda nasienne. Nie obieraj. Pokrój owoce w cienkie plasterki. Sok z cytryny zagotuj z 2 szklankami wody. Wrzuć do niego jabłka i zostaw na kilka minut, by zmiękły. 

2. Ciasto rozwiń. Wytnij 6 pasków (wzdłuż krótszego brzegu). Połowę paska posmaruj konfiturą morelową. Ułóż na niej plasterki jabłek tak, by skórka była zawsze po zewnętrznej stronie i by jeden plasterek zachodził na drugi. Zwiń w rulon. Nieposmarowaną część ciasta zawiń od dołu. Ruloniki przełóż do formy do muffinów i piecz 25 minut w temp. 200°C. Oprósz cukrem pudrem. 

Reklama

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje