Różyczki z jabłkiem
Taki deser nie dość, że wygląda apetycznie to jeszcze smakuje wyśmienicie!

Składniki
- 2 jabłka
- sok z połowy cytryny
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- cukier puder
- 3 łyżki konfitury morelowej
Sposób przygotowania
1. Jabłka umyj. Przekrój na pół i wytnij gniazda nasienne. Nie obieraj. Pokrój owoce w cienkie plasterki. Sok z cytryny zagotuj z 2 szklankami wody. Wrzuć do niego jabłka i zostaw na kilka minut, by zmiękły. 2. Ciasto rozwiń. Wytnij 6 pasków (wzdłuż krótszego brzegu). Połowę paska posmaruj konfiturą morelową. Ułóż na niej plasterki jabłek tak, by skórka była zawsze po zewnętrznej stronie i by jeden plasterek zachodził na drugi. Zwiń w rulon. Nieposmarowaną część ciasta zawiń od dołu. Ruloniki przełóż do formy do muffinów i piecz 25 minut w temp. 200°C. Oprósz cukrem pudrem.