Rulon po staropolsku

Rulon drobiowy
Rulon drobiowy123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 i 1/2 kg piersi z indyka z polędwiczką
  • 10 dag wątróbek drobiowych
  • 1/2 szkl. ugotowanej kaszy perłowej jęczmiennej
  • 10 dag masła
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 4 łyżki wytrawnego białego wina
  • 2 cebulki dymki
  • 1/2 szkl. konfitury z żurawiny
  • 1/4 cytryny
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • szczypta mielonego cynamonu
  • szczypta suszonego estragonu
  • sól
  • mielony czarny pieprz
  • olej
  • rozmaryn do dekoracji

Sposób przygotowania

Jak zrobić pieczeń rzymską?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?