Ruloniki palce lizać (po 2. roku)
Ruloniki z wędliny zrobisz szybko i bez wysiłku. Ich smak zależy jednak od rodzaju szynki, dlatego najlepiej wybrać taką, która nie zawiera konserwantów. Smacznego!
Składniki:
- duże plastry szynki
- kiszony ogórek
- papryki: żółta i czerwona
- serek homogenizowany
- koperek
- szczypiorek
Sposób przygotowania:
Przygotuj duże plastry dobrej jakości szynki. Obierz kiszonego ogórka, przygotuj po kilka paseczków żółtej i czerwonej papryki.
Warzywa pokrój w drobną kostkę. Porcję serka homogenizowanego (najlepiej naturalnego) wymieszaj z posiekanym, świeżym koperkiem. Łyżkę serka nałóż na plaster wędliny i posyp kawałkami warzyw.
Zwiń szynkę w rulonik (możesz ją przewiązać np. szczypiorkiem).