Ruloniki palce lizać (po 2. roku)

Ruloniki z wędliny zrobisz szybko i bez wysiłku. Ich smak zależy jednak od rodzaju szynki, dlatego najlepiej wybrać taką, która nie zawiera konserwantów. Smacznego!

Z tej szynki zrobisz pyszne ruloniki.
Z tej szynki zrobisz pyszne ruloniki. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • duże plastry szynki
  • kiszony ogórek
  • papryki: żółta i czerwona
  • serek homogenizowany
  • koperek
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Przygotuj duże plastry dobrej jakości szynki. Obierz kiszonego ogórka, przygotuj po kilka paseczków żółtej i czerwonej papryki.

Warzywa pokrój w drobną kostkę. Porcję serka homogenizowanego (najlepiej naturalnego) wymieszaj z posiekanym, świeżym koperkiem. Łyżkę serka nałóż na plaster wędliny i posyp kawałkami warzyw.

Zwiń szynkę w rulonik (możesz ją przewiązać np. szczypiorkiem).

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas