Rulony z brokułami

Pyszne i soczyste.

Składniki

  • 8 sznycli z indyka
  • 1 brokuł
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 6 łyżek płatków migdałowych
  • ok. 1 i 1/2 szkl. drobno posiekanych migdałów
  • 2 jajka
  • olej do smażenia
  • sól l pieprz

Sposób przygotowania

1. Brokuł oczyść, opłucz, podziel na różyczki. Włóż je do garnka z lekko posoloną wrzącą wodą. Gotuj bez przykrycia przez 5 minut. 

2. W tym czasie płatki migdałowe zrumień na suchej patelni. Różyczki brokuła odcedź, osącz, lekko rozgnieć widelcem. Dodaj do nich płatki migdałowe oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Farsz przypraw solą i pieprzem. 

3. Sznycle rozbij, oprósz solą i pieprzem. Na każdym połóż porcję nadzienia. Ciasno zwiń. Ew. zepnij wykałaczkami. Jajka wbij na talerz, wymieszaj widelcem. Zanurz w nich roladki. Potem obtocz je w posiekanych migdałach. Smaż na oleju ok. 10 minut.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje