Rumiana lazania po polsku

Smaczna i sycąca.

Lazania
Lazania123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ciasto: jajka rozbij - żółtka ubij z cukrem. Wymieszaj z mlekiem, przestudzonym masłem i koncentratem. Dodaj mąkę przesianą z curry, chili i szczyptą soli. Zmiksuj na gładkie ciasto. Odstaw na 20 minut. 

2. Mięso umyj i osusz. Natrzyj solą i pieprzem, np. ziołowym. Posmaruj cienko olejem, włóż do rękawa piekarniczego i upiecz w 180 st. przez 40 minut. Wyjmij, przestudź i pokrój na małe kawałeczki. 

3. W tym czasie zetrzyj ogórek (ze skórką) na grubych otworach  tarki i lekko odciśnij z niego sok. Zetrzyj cały ser. Śmietanę wymieszaj z jajkiem i połową sera. Dopraw solą i pieprzem. Mięso wymieszaj z kukurydzą i ogórkiem. Usmaż duże naleśniki. Tortownicę wyłóż pergaminem. Układaj warstwami: naleśnik, mięso z dodatkami, starty ser. Zakończ naleśnikiem i polej go śmietaną. Zapiekaj w 160 st. przez 20 minut.

Przepis na lazanię z wołowinąInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas