Rurki z musztardowymi klopsikami

Rurki z musztardowymi klopsikami
Rurki z musztardowymi klopsikami123RF/PICSEL

Składniki

  • 30 dag makaronu rurki
  • 40 dag mięsa mielonego
  • po 1/2 małych: cukinii i bakłażana
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 marchew
  • 1 jajko
  • 1/2 kajzerki
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej (ew. francuskiej z całymi ziarenkami gorczycy)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanych orzechów
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • szczypta suszonego majeranku
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • sól
  • grubo mielony pieprz
  • 6 łyżek oliwy
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki
5 porcji

Sposób przygotowania:

Pomysł na pyszny oryginalny sos

Makaron na sałatkę dobrze ugotowany

To częsta dolegliwość. Jak do niej nie dopuścić?
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?