Ruskie naleśniki
Naleśniki, podobnie jak pierogi, doskonale smakują zarówno w wersji na słodko, jak i na wytrawnie. Mogą być sycącym i wyrazistym w smaku daniem, jeśli wypełnisz je klasycznym farszem do... pierogów ruskich! Spróbuj, a na stałe zagoszczą w twojej kuchni.

Składniki
- 250 g mąki pszennej
- 120 ml mleka
- 120 ml wody
- 1 jajko
- 2 łyżki roztopionego masła
- 500 g ugotowanych ziemniaków
- 300 g mielonego białego sera
- 100 g wędzonego boczku
- 1 cebula
- sól, pieprz
Zobacz, jak krok po kroku przygotować pyszne naleśniki z ruskim farszem:
***
#POMAGAMINTERIA
1 czerwca reprezentantka Polski w kolarstwie górskim Rita Malinkiewicz i jej koleżanka Katarzyna Konwa jechały na trening w ramach autorskiego projektu Rity dla pasjonatów kolarstwa #RittRide for all. Z niewyjaśnionych przyczyn w Wilkowicach koło Bielska-Białej wjechał w nie samochód jadący z naprzeciwka. Kasia przeszła wiele operacji w tym zabieg zespolenia połamanego kręgosłupa i połamanej twarzoczaszki oraz częściową rekonstrukcję nosa i języka. Rita nadal pozostaje w śpiączce farmakologicznej, a jej obecny stan zdrowia jest bardzo ciężki. Potrzeba pieniędzy na ich leczenie i rehabilitację. Sprawdź szczegóły >>>