Reklama

Reklama

Ruskie naleśniki

Naleśniki, podobnie jak pierogi, doskonale smakują zarówno w wersji na słodko, jak i na wytrawnie. Mogą być sycącym i wyrazistym w smaku daniem, jeśli wypełnisz je klasycznym farszem do... pierogów ruskich! Spróbuj, a na stałe zagoszczą w twojej kuchni.

Składniki

  • 250 g mąki pszennej
  • 120 ml mleka
  • 120 ml wody
  • 1 jajko
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • 500 g ugotowanych ziemniaków
  • 300 g mielonego białego sera
  • 100 g wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • sól, pieprz

Zobacz, jak krok po kroku przygotować pyszne naleśniki z ruskim farszem:

Reklama

***

#POMAGAMINTERIA

1 czerwca reprezentantka Polski w kolarstwie górskim Rita Malinkiewicz i jej koleżanka Katarzyna Konwa jechały na trening w ramach autorskiego projektu Rity dla pasjonatów kolarstwa #RittRide for all. Z niewyjaśnionych przyczyn w Wilkowicach koło Bielska-Białej wjechał w nie samochód jadący z naprzeciwka. Kasia przeszła wiele operacji w tym zabieg zespolenia połamanego kręgosłupa i połamanej twarzoczaszki oraz częściową rekonstrukcję nosa i języka. Rita nadal pozostaje w śpiączce farmakologicznej, a jej obecny stan zdrowia jest bardzo ciężki. Potrzeba pieniędzy na ich leczenie i rehabilitację. Sprawdź szczegóły >>>

Dowiedz się więcej na temat: naleśniki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje