Ryba po japońsku

Smak Japonii.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 1 kg pangi
ciasto:
- 1 szklanka mąki,
- 0,5 szklanki wody,
- 1 jajko
zalewa:
- 1 szklanka wody,
- 0,25 szklanki oleju,
- 1,5 łyżki octu spirytusowego,
- 1 mały koncentrat pomidorowy,
- 2 łyżki ketchupu ostrego,
- sól, cukier,
- 2 cebule pokrojone w piórka,
- 1 słoik papryki konserwowej paski,
- 1 słoik ogórków konserwowych pokrojonych w julianne

Przygotowanie:

Wymieszać składniki na ciasto. Smażyć kawałki ryby maczane w cieście. Składniki zalewy zagotować. Rybę i warzywa układać warstwami w salaterce, zalać gorącą zalewą i zostawić do schłodzenia na noc. Podawać z pieczywem udekorowane cytryną.
Czas przygotowania: 45 minut + czas chłodzenia

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas