Ryba po japońsku
Smak Japonii.

Składniki na 8 porcji:
- 1 kg pangi ciasto: - 1 szklanka mąki, - 0,5 szklanki wody, - 1 jajko zalewa: - 1 szklanka wody, - 0,25 szklanki oleju, - 1,5 łyżki octu spirytusowego, - 1 mały koncentrat pomidorowy, - 2 łyżki ketchupu ostrego, - sól, cukier, - 2 cebule pokrojone w piórka, - 1 słoik papryki konserwowej paski,- 1 słoik ogórków konserwowych pokrojonych w julianne
Przygotowanie:
Wymieszać składniki na ciasto. Smażyć kawałki ryby maczane w cieście. Składniki zalewy zagotować. Rybę i warzywa układać warstwami w salaterce, zalać gorącą zalewą i zostawić do schłodzenia na noc. Podawać z pieczywem udekorowane cytryną. Czas przygotowania: 45 minut + czas chłodzenia