Ryba z warzywami (po 2. roku)
Dietetycy alarmują: Jemy za mało ryb. A przecież są skarbnicą kwasów omega, niezbędnych po prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. Dzisiaj w naszym przepisie będą składnikiem głównym.

Składniki:
- 100 g fileta z ryby
- 1/4 pęczka włoszczyzny
- 2 łyżki zielonego groszku konserwowego
- 1-2 łyżeczki przecieru pomidorowego
- natka pietruszki
- 1-2 łyżeczki masła
Sposób przygotowania:
1. Jarzyny umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
2. Warzywa włóż do wrzącej wody. Dodaj do nich zielony groszek i umytą, drobno posiekaną natkę pietruszki. Całość ugotuj.
3. Do wywaru warzywnego delikatnie włóż pokrojoną na większe kawałki rybę. Dodaj przecier pomidorowy i masło.
4. Gotuj wszystkie składniki dotąd, aż ryba będzie miękka.
5. Rybę z warzywami podawaj z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.