Reklama

Reklama

Rybne roladki z tapenadą

Zaskakująco udana kompozycja smaków. Rybne roladki z tapenadą wyglądają apetycznie, a smakują jeszcze lepiej... Koniecznie wypróbuj nasz przepis!

Czas przyrządzenia: 40 min
Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • 6 filetów z ryby morskiej
  • 1 tost
  • cytryna
  • 10 dag czarnych oliwek bez pestek
  • czosnek
  • 2 łyżki kaparów
  • 2 fileciki anchois
  • masło
  • 4 łyżki oliwy
  • ostra papryczka
  • sól
  • pieprz
  • szałwia

Sposób przygotowania:

1. Filety opłucz, osusz (mrożone musisz wcześniej rozmrozić). Oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. 

2. Pieczywo tostowe pozbaw skórki, namocz w wodzie, odciśnij. Przełóż do miseczki. Dodaj drobno posiekane oliwki, 1-2 zmiażdżone ząbki czosnku, kapary i pokrojone anchois. Ucieraj masę, dolewając po łyżce oliwę. Tapenadę dopraw sokiem z cytryny. Połącz z posiekaną papryczką. 

3. Na każdym filecie rozsmaruj porcję tapenady, zwiń roladki. Ułóż na nich listki szałwii, obwiąż nicią kuchenną. Ułóż roladki w naczyniu żaroodpornym, obłóż wiórkami masła. Zapiekaj w temperaturze 180°C 15-20 minut.

Reklama

Świat kobiety

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: roladki | Roladki rybne | tapenada | Rybne roladki z tapenadą

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje