Reklama

Reklama

Ryż na mleku z cynamonem

Prosty w przygotowaniu i sycący posiłek na słodko.

Składniki

  • 2 szklanki ryżu
  • 1 litr mleka krowiego lub kokosowego
  • 3 czubate łyżki cukru
  • szczypta soli
  • zmielony cynamon - 1 łyżeczka
  • wiórki kokosowe uprażone do dekoracji
  • miód po polania

Sposób przygotowania

Do garnka wlać mleko, dodać cynamon, dodaję sól, cukier i ryż. Mieszać, przykryć pokrywką i zostawić do czasu, aż ryz się ugotuje. Mieszać od czasu do czasu, aby ryż się nie przypalił. Gdy osiągnie konsystencje kremową i będzie miękki, można wyłączyć palnik. 
Ryż przełożyć do salaterek, posypać wiórkami i polać miodem. Można też dodać ulubione owoce.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje