Reklama

Reklama

Ryżowy pudding czekoladowy z bitą śmietaną i owocami

Puszysty i słodki pudding ryżowy to doskonała propozycja na lekki i szybki w przygotowaniu deser.

Składniki

  • 200 g ryżu białego (np. marki Britta)
  • 600 ml mleka migdałowego lub zwykłego
  • 4 - 6 łyżek ksylitolu lub cukru
  • sól
  • 60 g gorzkiej czekolady
  • 1 opakowanie śmietany 30%
  • drobne owoce
  • świeża mięta

Sposób przygotowania

1. Ryż przepłukać na drobnym sicie pod bieżącą wodą i ugotować w mleku z ksylitolem/cukrem i szczyptą soli. Podczas gotowania mieszać co jakiś czas.

Reklama

2. Kiedy ryż będzie miękki, dodać pokruszona czekoladę dokładnie wymieszać i pozostawić pod przykryciem do ostudzenia

3. W międzyczasie ubić śmietanę z odrobiną cukru i przygotować naczynia.

4. Pudding podawać ze śmietaną i owocami.

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje