Sajgonki na różne sposoby

Sajgonki
Sajgonki123RF/PICSEL

Drobiowe z jajkami

Składniki

  • 18 arkuszy papieru ryżowego
  • 2 cykorie
  • 1 por
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 duży filet z kurczaka (upieczony albo ugotowany),
  • 2 garści mieszanki kiełków
  • sos sojowy
  • biały pieprz
  • chili w proszku
  • olej do głębokiego smażenia

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Sajgonki Zmysłowe smakiInteria.tv
Sajgonki z kapustą
Sajgonki z kapustą123RF/PICSEL

Z karkówką i kapustą

Składniki

  • 18 arkuszy papieru ryżowego
  • 40 dag mielonej karkówki
  • 5 suszonych borowików
  • 6-7 pieczarek
  • 1 duża marchewka
  • 1 cebula
  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 żółtka
  • sos sojowy
  • pieprz ziołowy
  • olej do głębokiego smażenia
6 porcji

Sposób przygotowania

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?