Sajgonki z warzywami

Prawdziwa gratka dla miłośników orientalnych smaków. Jeśli lubisz kuchenne eksperymenty, koniecznie wypróbuj nasz przepis.

Sajgonki z warzywami
Sajgonki z warzywami 123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Makaron ryżowy przygotuj wg przepisu, osącz i drobno poszatkuj. Marchew obierz, pokrój w cienkie słupki lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Oczyszczoną paprykę pokrój w paski, obraną cebulę w piórka. 

2. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Przesmaż posiekany czosnek. Wrzuć marchewkę i cebulę, a po chwili paprykę oraz makaron. Smaż kilka minut, mieszając. Lekko przestudź, dopraw solą, pieprzem, posiekanym chili i sosem sojowym. 

3. Krążki papieru kładź na desce, zwilżaj wodą. Nakładaj porcje farszu. Zwijaj roladki. Smaż po ok. 3 minuty na rozgrzanym oleju. Osącz z tłuszczu. Polej sosem chili, posyp sezamem.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas