Reklama

Reklama

Sałatka à la grecka

Jeśli lubicie grecką kuchnię, ta sałatka z pewnością przypadnie wam do gustu!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 2 szklanki suchego makaronu (świderki lub kokardki)
  • kilka młodych szparagów
  • 1 opakowanie sera feta (może być również wersja ziołowa)
  • kilka pomidorków koktajlowych (żółtych i czerwonych)
  • pół słoiczka czarnych oliwek
  • bez pestek
  • pół pęczka natki pietruszki

Składniki - dressing

  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki miodu
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1 łyżeczka soli
  • po 1/2 łyżeczki bazylii i pieprzu
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania

1. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku Pod koniec wlej 2 łyżki oleju. Następnie odcedź, przelej wodą. 

2. Jeśli szparagi są większe, ugotuj je krótko w osolonej wodzie. Pomidorki i oliwki przekrój na połówki. Fetę pokrój w kostkę. Połącz z makaronem. Składniki na dressing wymieszaj. Polej nimi sałatkę. Posyp drobno posiekaną natką pietruszki. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje