Reklama

Reklama

Sałatka cebulowa z tymiankiem

Z fasolką i jajkiem.

Składniki na 4 porcje:

- 400 g mrożonej zielonej fasolki,
- sól,
- 4 jajka,
- po 300 g białej i czerwonej cebuli,
- kilka gałązek tymianku,
- 3 łyżki octu cytrynowego,
- 2 łyżki oleju,
- biały pieprz,
- szczypta cukru

Przygotowanie:

Fasolkę gotować w osolonej wodzie 15-20 minut. Jajka ugotować na twardo i pokroić na 8 części. Cebule pokroić w cienkie półplasterki. Trochę tymianku odłożyć do dekoracji, resztę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać w misce. Ocet cytrynowy zmieszać z 4 łyżkami wody i olejem. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Sałatkę zalać sosem i odstawić na 30 minut.
Czas przygotowania: 45 minut
Jedna porcja zawiera: 920 kJ/220 kcal

Dowiedz się więcej na temat: jaja | sałatki | Fasolka szparagowa | cebula | potrawy wegetariańskie

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje