Reklama

Sałatka Cezar

W wersji fit.

Składniki:

  • 1 łyżka dressingu jogurtowego np. marki Kuhne
  • 300 g sałaty rzymskiej
  • garść listków świeżej bazylii
  • garść czarnych oliwek
  • 20 g sera niebieskiego
  • 50 g piersi z kurczaka
  • ząbek czosnku
  • przyprawy: pieprz cytrynowy, sól, majeranek, słodka papryka

Przygotowanie:

1. Pierś z kurczaka nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami, a następnie pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku. Po upieczeniu kroimy mięso w kostkę.

2. Liście sałaty rzymskiej i bazylię płuczemy i układamy na talerzu. Dodajemy pokrojone na połówki oliwki, pokrojony w kostkę ser niebieski i kurczaka.

3. Tak przygotowaną sałatkę podajemy z dressingiem jogurtowym.

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy