Sałatka Cezar
W wersji fit.
Składniki:
- 1 łyżka dressingu jogurtowego np. marki Kuhne
- 300 g sałaty rzymskiej
- garść listków świeżej bazylii
- garść czarnych oliwek
- 20 g sera niebieskiego
- 50 g piersi z kurczaka
- ząbek czosnku
- przyprawy: pieprz cytrynowy, sól, majeranek,
słodka papryka
Przygotowanie:
1. Pierś z kurczaka nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami, a następnie pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku. Po upieczeniu kroimy mięso w kostkę.
2. Liście sałaty rzymskiej i bazylię płuczemy i układamy na talerzu. Dodajemy pokrojone na połówki oliwki, pokrojony w kostkę ser niebieski i kurczaka.
3. Tak przygotowaną sałatkę podajemy z dressingiem jogurtowym.