Sałatka Cezar
Wraz z nadejściem cieplejszych dni coraz częściej mamy ochotę na lżejsze posiłki ze świeżymi warzywami. Naszą propozycją letniej uczty jest kultowa sałatka Cezar z dodatkiem dipu stworzonego specjalnie dla niej.
Sposób przygotowania
1. Sałatę dzielimy na pojedyncze liście, myjemy i suszymy.
2. Kurczaka solimy i pieprzymy z obu stron, następnie wcieramy w niego sos Roleski i smażymy na patelni rozgrzanej do 180 stopni.
3. Chleb kroimy w kostkę, obtaczamy w oleju, ziołach i delikatnie solimy, smażymy na osobnej patelni na rumiany kolor.
4. Sałatę wykładamy na miskę, polewamy sosem Roleski, układamy pokrojoną w paski pierś z kurczaka i grzanki, dekorujemy kaparami i startym parmezanem.
***
#POMAGAMINTERIA
Fundacja Centaurus - największy w Europie azyl dla koni walczy o przetrwanie swoje oraz podopiecznych. Z powodu epidemii COVID z dotacji wycofują się kolejne upadające firmy i tracący pracę darczyńcy. Na to wszystko nakłada się susza, która spowodowała dwukrotny wzrost cen siana. Sytuacja jeszcze nigdy nie była tak dramatyczna. Organizacja walczy o swoje być albo nie być. Pomóż i ocal setki zwierząt od śmierci! Sprawdź szczegóły >>>