Reklama

Reklama

Sałatka Cezar

Wraz z nadejściem cieplejszych dni coraz częściej mamy ochotę na lżejsze posiłki ze świeżymi warzywami. Naszą propozycją letniej uczty jest kultowa sałatka Cezar z dodatkiem dipu stworzonego specjalnie dla niej.

Składniki

  • sałata rzymska
  • jedna pierś z kurczaka
  • parmezan
  • kapary
  • 4 kromki chleba razowego
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • oregano i bazylia w proszku
  • Sos Ceasar np. Roleski

Sposób przygotowania

1. Sałatę dzielimy na pojedyncze liście, myjemy i suszymy.

Reklama

2.  Kurczaka solimy i pieprzymy z obu stron, następnie wcieramy w niego sos Roleski i smażymy na patelni rozgrzanej do 180 stopni.

3.  Chleb kroimy w kostkę, obtaczamy w oleju, ziołach i delikatnie solimy, smażymy na osobnej patelni na rumiany kolor.

4.  Sałatę wykładamy na miskę, polewamy sosem Roleski, układamy pokrojoną w paski pierś z kurczaka i grzanki, dekorujemy kaparami i startym parmezanem.

***

#POMAGAMINTERIA

Fundacja Centaurus - największy w Europie azyl dla koni walczy o przetrwanie swoje oraz podopiecznych. Z powodu epidemii COVID z dotacji wycofują się kolejne upadające firmy i tracący pracę darczyńcy. Na to wszystko nakłada się susza, która spowodowała dwukrotny wzrost cen siana. Sytuacja jeszcze nigdy nie była tak dramatyczna. Organizacja walczy o swoje być albo nie być. Pomóż i ocal setki zwierząt od śmierci! Sprawdź szczegóły >>>






INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje