Reklama

Sałatka drobiowa z owocami

Idealna na letnie śniadanie.

Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • 6 plasterków bekonu
  • 60 dag drobnych owoców (np. malin, czereśni, jeżyn, winogron)
  • 1/2 szkl. orzechów włoskich
  • 20 dag gorgonzoli
  • 1 sałata
  • po 2 łyżki octu balsamicznego i musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • 4 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • 4 szczypty płatków chili
  • mielony imbir

Sposób przygotowania

1. Mięso opłucz, osusz, posyp solą i pieprzem. Smaż je ok. 10 minut na oleju. Krótko przed końcem smażenia posmaruj miodem wymieszanym z chili i 1/2 łyżeczki imbiru. Zdejmij z patelni. Potnij w paski. Bekon pokrój na kawałeczki. Zrumień na oleju ze smażenia kurczaka. Owoce opłucz, osusz (ew. rozdrobnij). Orzechy posiekaj. Ser pokrusz. Mięso i pozostałe składniki sałatki wymieszaj. Przełóż na talerze przykryte sałatą. 

2. Ocet ubij z musztardą i oliwą. Sos przypraw solą i pieprzem. Skrop nim sałatkę. 

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy