Sałatka grecka
Z serem feta.
Składniki:
Różne rodzaje sałaty; 4 pomidory; 3 świeże ogórki; 1 czerwona papryka, 1 zielona papryka, 1 żółta papryka; ser feta -całe opakowanie; pół szklanki oliwy; pół główki czosnku; fasola z puszki; sól; pieprz
Przyrządzanie:
A. Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki i wrzucamy do miski.
B. Pomidory, i ogórka i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do miski.
C. Do tego wszystkiego umytą fasolkę i pokrojony w kostkę ser feta.
D. Do oliwy wrzucamy rozgnieciony czosnek, solimy i pieprzymy i tym sosem polewamy sałatkę mieszamy i podajemy.
Nasza rada:
Do sałatki najlepsza jest bagietka.
Porcja dla 4 osób.
Stopień trudności - łatwy.
Czas przyrządzenia - 20 min.
Zawartość tłuszczu - mała.