Reklama

Reklama

Sałatka hawajska

Sałatka pod każdym względem doskonale nadaje się na drugie śniadanie w pracy lub na uczelni. Jest łatwą i szybką w przygotowaniu przekąską, którą można schować do pudełka i zjeść w każdym momencie bez potrzeby podgrzewania.

Składniki

  • Ananas w kostce marki np. Sandra
  • Łyżka cukru
  • 2 łyżki masła
  • Pierś z kurczaka
  • Szpinak baby
  • Ser gorgonzola
  • Orzechy włoskie
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Ananasa odsączamy. Na patelni podgrzewamy łyżkę masła z cukrem, a kiedy się rozpuści i lekko zarumieni wrzucamy kostki ananasa i podsmażamy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na maśle. Do miski wkładamy usmażonego kurczaka, karmelizowanego ananasa, pokrojoną w kostkę gorgonzolę, umyte liście szpinaku i posypujemy orzechami. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje