Sałatka imprezowa

Warstwowe sałatki robią prawdziwą furorę podczas imprez i spotkań rodzinnych. Mając ten fakt na uwadze, warto przygotować je w większych ilościach. Goście będą zachwyceni i nie odmówią dokładki.

Jest pyszna, sycąca i smakuje jak najlepsza przekąska
Jest pyszna, sycąca i smakuje jak najlepsza przekąska123RF/PICSEL

Składniki

1. Mięso mielone doprawiamy i podsmażamy na oleju. Gotowe odstawiamy do ostygnięcia.

2. Pomidory i ogórki kroimy dość drobno, cebulę kroimy w piórka, kapustę szatkujemy.

3. Sos: jogurt łączymy w miseczce z trzema łyżkami majonezu, łyżeczką soku z cytryny i dwoma rozdrobnionymi ząbkami czosnku, dodajemy pieprz. Mieszamy.

4. Na spodzie większej miski układamy mięso mielone, zalewamy połową sosu, następnie układamy warstwę lekko posolonych pomidorów, cebuli i ogórków, zalewamy pozostałym sosem. Całość posypujemy startym serem, na wierzch wykładamy poszatkowaną kapustę. Przed podaniem chłodzimy sałatkę kilka godzin.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas